Snel amandel noten taartje


Snel amandel noten taartje

Ingrediënten

Bereiden

Laat het filodeeg ontdooien met een licht vochtige theedoek er overheen.

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Vet de taartvorm in, leg 4 vellen filodeeg op elkaar mooi verdeelt.

Giet een beetje boter over de bodem, leg hier de helft van de noten op.

Meng de spijs met Amaretto in een kom. Gelijkmatig verdelen over de bodem, u kan het egaliseren met een vochtige lepel.

Afdekken met 3 lagen filodeeg, die bestrijken met eigeel. en rest van de noten er overheen strooien.

Afbakken op 180 graden 15 tot 20 minuten.

Eet smakelijk

Speciale tip

* Filodeeg is een dun deeg dat in grote vellen kant- en klaar, diepgevroren, gekocht kan worden. Het komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Filodeeg wordt gemaakt van meel, water en een kleine hoeveelheid olie. Zelden wordt er een ei aan toegevoegd. Het resulterend deeg wordt zeer dun uitgerold terwijl het continu bestrooid wordt met meel om kleven te voorkomen. Filodeeg is veel dunner en daardoor kwetsbaarder dan bladerdeeg. In tegenstelling tot bladerdeeg ontstaan er na bereiding geen dunne laagjes. Het voordeel is echter dan filodeeg minder vet bevat dan bladerdeeg, namelijk 6% versus 23% voor bladerdeeg.

*Voor gebruik moet het deeg ontdooid worden, terwijl het afgedekt is met een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen. Nadat het deeg gevuld is, kan het worden afgebakken in de oven of friteuse. Filodeeg wordt hierdoor knapperig. Dit deeg is geschikt voor zowel hartige als zoete vullingen en wordt ook wel voor toetjes en taarten gebruikt. Een zeer bekende toepassing is apfelstrudel.


Recept van JouwRecepten.nl, bezoek ons voor meer recepten.