Elke maand word er een boek in het zonnetje gezet

Deze keer is het Moleskine Passions - Recipe Journal, Passions is de Moleskine-collectie die speciaal ontworpen is om je interesses en hobby's te stimuleren en cultiveren. Verzamel al je kooktips en de lekkerste recepten in een notitieboek. Kaft met relief van het thema, drie boekenleggers en een uitbreidbaar binnenvak. Daarnaast bevat dit notitieboek informatieve pagina's: eetkalenders, voedselfeiten, gewichten en conversietabellen. Er zijn zes themasecties om in te vullen: voorgerechten, eerste gerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, desserts en cocktails. Daarnaast zijn er nog zes secties met tabjes om zelf in te vullen en zestien blanco pagina's waarop je je creativiteit kwijt kan. Verder wordt dit notitieboekje geleverd met 80 zelfklevende labels voor blanco tabjes, 150 zelfklevende labels met gekleurde icoontjes en twaalf zelfklevende labels om de voorkant aan te passen.
Klik hier: Moleskine Passions - Recipe Journal

Op JouwRecepten.nl hebben we een selectie van de leukste kookboeken gemaakt. Hierin staan de lekkerste en leukste gerechten en recepten opgeschreven. De kookboeken gaan over verschillende thema's, zo is er voor iedereen wel een boek dat past.

Bij de kookboeken staat een korte omschrijving en links om het boek direct te bestellen, voor jezelf of als cadeau voor iemand anders!
Eet smakelijk!


Willekeurig kookboek: Eigentijds Vegetarisch

  • Omschrijving:
  • Eigentijds vegetarisch is een waar vegetarisch avontuur: deze gerechten brengen je bijna letterlijk in een andere wereld! De jonge Grieks-Britse Maria Elia heeft in dit boek recepten bijeengebracht vol sensationele smaken, kleuren en samenstellingen, waarin groenten uiteraard de hoofdrol spelen. Maria's recepten combineren haar voorliefde voor wereldse smaken met haar creativiteit in de keuken. Zo dient bij haar de klassieke baklava als inspiratie voor een hartige plaattaart met dadels en tomaten en vult zij samosa's met de Europese smaken van flespompoen en ricotta. Haar recepten sporen ook aan tot improviseren: van haar maïspolenta maak je eenvoudig maïs-blini's als je daar meer trek in hebt. Tussen de recepten door geeft de auteur onder de noemer 'Texturen van' een variëteit aan ideeën voor de bereiding van haar favoriete ingrediënten. Neem een aubergine: Maria laat zien hoe je hem rookt boven een gasvlam, en vervolgens in een curry kan verwerken. Of hoe je hem samen met een aardappel pureert, grillt, of rond mozzarella wikkelt. Of hoe je hem juist op z'n Japans grillt met miso, of tot een mediterrane salade hakt. Maria's unieke aanpak zal de thuiskok een aantal fantastische, geïnspireerde ideeën leveren voor het gebruik van eenvoudige ingrediënten zoals bietjes, pruimen of koffie. Maria Elia groeide op onder het fornuis in het Grieks-Cypriotische restaurant van haar vader. Haar plezier in het koken evolueerde geleidelijk tot een ware passie, die haar de hele wereld rond bracht. Ze werkte achtereenvolgens in Italië, Amerika, Australië en Spanje. Deze internationale invloeden zijn terug te vinden in Maria's kookstijl, die haar in het Londense restaurant Delfina's jubelende kritieken opleverde. Maria verschijnt regelmatig op tv en schrijft voor diverse culinaire bladen. Dit is haar eerste boek.
  • Informatie:
  • Auteur(s): Elia, M.

Boek zoeken

Trefwoord:
Auteur: